به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، 'حمید رسایی' درجلسه علنی روز سه شنبه مجلس در تذكری آیین نامه ای خطاب به هیات رییسه موقت مجلس نهم اظهارداشت: براساس آیین نامه كسانی كه اعتبارنامه آنها به تصویب مجلس نرسد، نمی توانند در رای گیری ها شركت كنند و با توجه به این كه اعتبارنامه منتخبان تهران تاكنون تایید نشده است، آنان نمی توانند در رای گیری هیات رییسه دائم مجلس شركت كنند.
وی افزود: این درست نیست كه به دلیل آن كه یك نفر اعتراضی بر كل اعتبارنامه منتخبان تهران داشته، این منتخبان نمی توانند حق انتخاب داشته باشند و این گونه حقوق منتخبان مردم تهران ضایع می شود.
رسایی با یادآوری این كه این مساله سوء استفاده از آیین نامه داخلی مجلس است، خطاب به هیات رییسه موقت مجلس اظهار داشت: با توجه به اتفاقاتی كه رخ داده شما وظیفه حقوقی داشتید و باید موضوع را حل و فصل می كردید.
وی ادامه داد: هم اكنون فضای بدی نسبت به منتخبان مردم تهران در مجلس ایجاد شده است، مگر شهرستان با تهران تفاوتی دارد.
این منتخب تهران در مجلس نهم تصریح كرد: هم اكنون فضای لجبازی نسبت به منتخبان مردم تهران در مجلس ایجاد شده است.
علی لاریجانی رییس موقت مجلس نهم نیز در پاسخ به تذكر رسایی گفت: دوستان تلاش كردند بررسی اعتبارنامه های هر چه سریع تر تمام شود. ما تصور می كردیم كه در این جلسه بررسی اعتبارنامه ها به پایان برسد ولی اگر به پایان نرسد منتخبانی كه اعتبارنامه شان به تصویب نرسیده حق رای ندارند.
درجلسه علنی روز سه شنبه مجلس اعتبارنامه منتخبان تهران بررسی شد.
**چرا اعتراض به اعتبارنامه من بعداز 5دقیقه پس گرفته شد؟
رسایی نماینده مردم تهران در ادامه جلسه علنی امروز مجلس و در هنگام انتخابات هیات رییسه باردیگر تذكر داد و گفت: این درست نیست كه وقتی اعتبارنامه من در صحن علنی مجلس مطرح می شود فردی اعتراض كند و بعد از پنج دقیقه اعتراض خود را پس بگیرد و بگوید می خواستم حال آنها را بگیرم.
وی افزود: نحوه برخورد با اعتبارنامه برخی نمایندگان شاید این شائبه را ایجاد كند كه این چه قانون و آیین نامه ای است.
وی با اشاره به سالروز ارتحال امام راحل، فرازهایی از وصیت نامه ایشان را قرائت كرد و اظهارداشت : در بخش هایی از این وصیت نامه آمده است كه از نمایندگان می خواهم اگر از عناصر منحرفی در مجلس خود را به مردم تحمیل كردند، اعتبارنامه آنان را لغو كنند و نگذارند آنان خود را به مردم تحمیل كنند.
نماینده تهران در مجلس نهم تصریح كرد: البته منظور من هیچ یك از همكاران نیست بلكه می خواستم گوشه ای از وصیت نامه امام راحل را یادآوری كنم.
رسایی یادآور شد: برخی از همكاران از من خواستند تا وساطت كنم احمد توكلی اعتراض خود را از اعتبارنامه ایرانپور پس بگیرد و ایرانپور نیز اعتراض خود را نسبت به چند تن از منتخبان پس بگیرد.
وی ادامه داد: برخی از دوستان تعابیری را به كار می برند و این كه ما با زحمت به مجلس آمده ایم و باید هوای هم را داشته باشیم درست نیست بلكه باید اعتراض ها در كمیسیون تحقیق بررسی شود.
علی لاریجانی رییس مجلس نهم نیز در پاسخ به رسایی گفت: این كه در بخش هایی از آیین نامه داخلی مجلس باید اصلاحاتی انجام شود، درست است.
وی ادامه داد: نمایندگان می توانند اعتراض خود را نسبت به اعتبارنامه هر یك از منتخبان در شعبه یا شهر اعلام كنند ولی این كه تعبیر درستی از آیین نامه انجام نشود جای بررسی دارد ولی ما نیز نمی توانیم حق اعتراض نمایندگان را ضایع كنیم.
وی خاطرنشان كرد: ما باید به گونه ای عمل كنیم كه تصویر غلطی در جامعه به وجود نیاید و برخورد نمایندگان حالت مقابله ای به خود نگیرد.
قاسم جعفری نماینده بجنورد نیز در تذكری آیین نامه ای گفت: بهتر بود قبل از رای گیری انتخابات اعضای هیات رییسه دائم نامزدها خود را معرفی می كردند تا آنها بهتر شناخته شوند.
وی با اشاره به این كه قانون ایران برگرفته از قانون فرانسه است، افزود: به نظر می رسد ماده 74 آیین نامه داخی مجلس اولین ماده ای باشد كه باید اصلاح شود.
رییس مجلس نهم نیز در پاسخ گفت: این كه بخش هایی از آیین نامه باید اصلاح شود، صحیح است ولی ما قسم خورده ایم كه آیین نامه فعلی را اجرا كنیم.
لاریجانی افزود: در خصوص معرفی نامزدهای هیات رییسه نیز چنین پیشنهادی در آیین نامه داخلی مجلس نیامده است.
سیام**9121**9132**1053**1336